Vučić u Leskovcu: Srbija i u ovo neizvesno vreme uspeva da dovede investitore

Biznis 07. mar 202212:4821 komentara
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na obeležavanju završetka prve faze radova na izgradnji nove fabrike kompanije Erenli kaučuk u Leskovcu, da i u ovo neizvesno vreme Srbija uspeva da dovede investitore.

Vučić je zahvalio turskim investitorima što dolaze u Srbiju i istakao da je to 23. turska fabrika u Srbiji, a da on veruje da država može da privuče još investitora iz te zemlje.

„Dobro došli u Srbiju, da dugo ovde ostanete, da budete zadovoljni, da zarađujete novac, a ja čestitam Leskovčanima na još jednoj fabrici“, rekao je Vučić.

On je rekao da politička i ekonomska saradnja Srbije i Turske rastu i da subvencije države stranim investitorima omogućavaju radna mesta za ljude iz Srbije i da to omogućava da mladi ostanu u nekadašnjem „srpskom Mančesteru“.

Vučić je istakao da će Erenli izvoziti na tržišta Španije, Italije, Portugala i Nemačke i da će taj izvoz vredeti 25 miliona evra i dodatno doprinostiti rastu bruto društvenog proizvoda Srbije.

„Nastavićemo da se borimo za naše ljude, njihove živote, naše porodice ovde. Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo stabilnost, sigurnost za sve njih. Važno je da Leskovčani znaju da ovo nije kraj, da ćemo imati još ulaganja“, rekao je Vučić.

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj istakao je da je veoma srećan što prisustvuje pokretanju još jedne turske investicije u Srbiji, da ovde rade 23 turske fabrike, a da je cilj Turske da dostignu 30, a zatim i 50 fabrika u Srbiji.

„Turske investicije u Srbiji rastu jer država nudi brojne subvencije stranim ulagačima“, naveo je.

On je rekao da je vrednost turskih ulaganja u Srbiji 300 miliona dolara i istakao da će početna investicija Erenlija biti 16,5 miliona evra i da će kompanija u prvoj fazi zaposliti 338 radnika u Leskovcu.

Generalni menadžer Erenlija Erčin Šahin istakao je da će fabrika biti ekološki prihvatljiva, da će se obnovljiva energija proizvoditi iz solarnih panela i da će se reciklirati iskorišćena voda i tako čuvati priroda.

„I ovde planiramo da preuzmemo aktivnu ulogu sa našim projektima društvene odgovornosti“, rekao je Šahin.

Komentari

Vaš komentar