Vučković (Po meri metro): Krak ka Vidikovcu i Ceraku se neće graditi odmah

Biznis 31. okt 202114:00 komentara

Prva linija metroa, koja bi trebalo da počne da se gradi u Beogradu, ipak će pretrpeti izmene, i uključivaće i krak ka naseljima Vidikovac, Cerak, Labudovo i Petlovo brdo.

Povezane vesti

To je Komisija za žalbe vezane za izgradnju metroa odgovorila udruženju građana „Po meri metro“, u dopisu u kom ih obaveštava da je jedan od njihovih zahteva prihvaćen. Komisija nije prihvatila zahtev da prva linija prolazi pored nove železničke stanice u Prokopu i Kliničkog centra Srbije.

„Moram napomenuti da se taj krak neće odmah graditi i da on ne znači da prva linija neće krenuti iz Makiša, već da će jednog dana tu biti metro umesto tramvaja, što je originalno planirano. Druga primedba je bila da linija metroa nakon Sajma skrene ka novoj Glavnoj železničkoj stanici, i dalje nastavi ka Savskom amfiteatru. Stekli smo utisak da nije bilo volje da se uopšte razmišlja o toje varijanti“, rekao je Miloš Vučković, iz ove organizacije.

Prema njegovim rečima, ta sugestija ostaje, evenutalno za treću trasu, koja će proći kroz Prokop i Klinički centar. Međutim, ova linija, prema sadašnjem planu, neće se graditi još 15, 20 godina.