Wieland production: Fokus nam je na zaposlenima, društveno smo odgovorna kompanija

Ekonomija 22. dec 202316:40 2 komentara
N1

Kao društveno odgovorna kompanija, Wieland production d.o.o. od početka svog rada u Čačku stavlja fokus na zaposlene. Dokaz tome je da velika većina trenutnog rukovodstva čine ljudi koji su započeli rad pri osnivanju i dobili priliku da napreduju unutar kompanije uz mentorstvo centrale u Nemačkoj, kažu u ovoj kompaniji.

U ovoj kompaniji, koja je u vlasništvu nemačkog Wieland Electric GmbH, reagujući na tekst objavljen na N1 „Propala obećanja o zapošljavanju: Nemačka fabrika u Čačku umesto više, radi sve manje„, negiraju da je bilo prijava mobinga.

„Odgovorne institucije nemaju, niti su imale prijave, anonimne ili ne, o bilo kakvoj vrsti mobinga unutar firme. Povrede na radu su regularno evidentirane i prijavljene nadležnim institucijama – dve lake povrede u tekućoj godini sa odsustvom radnika od ukupno 17 radnih dana“, navodi se u pisanom odgovoru redakciji N1.

U kompaniji Wieland production navode da fabrika ima izuzetne rezultate u produktivnosti (preko 93 odsto).

„To je jasan pokazatelj dostižnosti normi, a o tome smo vam već pisali u prethodnom odgovoru. Zarade i druga primanja zaposlenih su poslovna tajna i stvar između ugovornih strana – zarade nisu minimalne, niti je iznos toplog obroka 70 dinara, kako ste naveli u prilogu“, ističe ova kompanija.

Zaposleni, dodaje kompanija – „imaju redovna primanja, uredno održavan i klimatizovan radni prostor, kantinu sa svim pratećim elementima, besplatnu kafu i čaj, leti sladoled, voće uvek, besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, prigodne novogodišnje poklone za decu zaposlenih i rođendane“.

„Uprkos ovoj negativnoj kampanji i rušenju ugleda ove porodične firme koja postoji više od 100 godina, Wieland grupacija je i dalje zadovoljna poslovanjem firme u Srbiji, te će je svakako uključiti u dalje planove i razvoj grupacije“, navodi se u pismu kompanije koju je potpisao direktor fabrike Nikola Tonić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare