Zaposleni na beogradskom aerodromu dobili novi kolektivni ugovor

Ekonomija 27. feb 202112:15 5 komentara
N1/arhiva

Nakon četiri meseca pregovora, radnici Aerodroma "Nikola Tesla" dobili su novi kolektivni ugovor, koji će važiti do 1. marta 2024, saopštili su Udruženi sindikati "Sloga".

Ovo je prvi kolektivni ugovor nakon što je francuska kompanija Vansi (Vinci Airports) preuzela koncesiono upravljanje aerodromom „Nikola Tesla“.

Predsednik sindikata „Sloga“ na beogradskom aerodromu Aleksandar Matić naveo je da se plate neće umanjivati, kao i da broj dana godišnjeg odmora ostaje isti.

„U slučaju eventualnog tehnološkog viška, isplata naknade biće uvećana 30 procenata u odnosu na zakonski minimum. Jednom godišnje vršiće se usklađivanje plata sa rastom prosečne zarade u Srbiji. Zaposleni će i dalje imati pravo na solidarnu pomoć, jubilarne nagrade, božićni, uskršnji poklon i mogućnost osiguranja članova porodice po povoljnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

Pripravnost za posao će se plaćati 20 odsto, stručno usavršavanje zaposlenih će padati na teret poslodavca koji je omogućio rad zaposlenih na daljinu, u skladu sa radnim mestom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare