Zastava oružje izvozi u SAD lovačko i sportsko oružje vredno 234 miliona dolara

Biznis 08. dec 202117:385 komentara
N1

Fabrika "Zastava oružje" je ugovorom o isporuci lovačkog i sportskog oružja na tržište Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u vrednosti 234 miliona dolara, obezbedila punu uposlenost kapaciteta, sigurnost radnih mesta i primanja za 2.500 zaposlenih u narednih šest godina, izjavio je danas direktor fabrike Milan Petković.

Taj ugovor je, prema rečima Petkovića, najveći u istoriji kragujevačke fabrike i „izvoz u SAD je potvrda visokog kvaliteta proizvoda“.

Pročitajte još:

„Završena je prva godina tog ugovora koji će biti realizovan u još pet. Svake godine bi trebalo da izvezemo na američko tržište proizvode u vrednosti 40-ak miliona dolara. Reč je o lovačko-sportskom naoružanju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u toj fabrici izuzetno zadovoljni ukupnim poslovanjem, jer su, kako je naveo, ostvareni rezultati koji su najbolji u proteklih deset godina.

„Ostvarili smo rast izvoza u odnosu na 2020. godinu od 28 procenata i prebacili smo plan poslovanja za deset odsto“, kazao je Petković.

On je istakao i da fabrika za naredne tri godine ima ugovorene pune kapacitete.

Direktor „Zastava arms USA“, koja je ekskluzivni predstavnik kragujevačke fabrike u SAD Ranko Ristić, rekao je agenciji Beta da je ugovor o njihovoj saradnji potpisan 2018. godine, a da su 2021. godine „oboreni svi rekordi“ potpisivanjem najvećeg ugovora u istoriji fabrike u Kragujevcu.

„U Americi smo postali firma sa najboljim kvalitetom oružja koje je zasnovano na toj kalašnjikov platformi, gde Zastava oružje ima veliku tradiciju“, rekao je Ristić.

On je naglasio da je njegova firma najveći izvoznik te vrste naoružanja u SAD.

Komentari

Vaš komentar