Zašto, osim Prokopa, prokišnjava i ispod stanice Novi Beograd

Biznis 23. jan 202311:5422 komentara

Profesor Dragomir Lukić, saobraćajni inženjer, objasnio je za N1 zbog čega prokišnjava železnička stanica Prokop, kao i zašto prokišnjava ispod stanice Novi Beograd.

Prema rečima reporterke N1, od Železnica već nekoliko dana ne dobija odgovor zašto se voda sliva na Prokopu već par dana.

Profesor Dragomir Lukić, saobraćajni inženjer, kaže da na Prokopu prokišnjava sada jer su počeli radovi na dogradnji zgrade.

„Dok nisu počeli, postojala je zaštita i nije prokišnjavalo, sve dok se ne završi, što bi se reklo ‘dok se ne stavi krov na kuću’, to će da prokišnjava“, kaže on.

I nije jedina. Ispod stanice Novi Beograd takođe su primetne bare.

Pročitajte još

Prema njegovim rečina, stanica Novi Beograd je svečano otvorena 28. marta prošle godine.

„Imajući u vidu pompu oko tog otvaranja, ja sam već krenuo 29. da se krećem po ovoj stanici, vozio sam se BG vozom, do Batajnice, pogledao sve stanice. Primetio sam kad su 29. i 30. preko noći počele da padaju manje kiše da su se pojavile barice. Drugog aprila je bila provala oblaka sa gradom, ja sam posle dva sata došao ovde, ovde je sa železničke konstrukcije lilo kao da su Nijagarini vodopadi, to je razlog da nije urađena hidroizolacija gore“, kaže.

On je, dodaje, preporučio da se pokrije cela stanica.

„Ja sam pisao zvaničnivima 11. aprila, međutim, odgovor nisam dobio. Pisao sam v.d. direktoru Infrastruktura Železnica Srbije, kopiju je dobio i predsednik skupštine akcionarskog društva, do danas nisam dobio odgovor. U tom dopisu koji sam poslao, ja sam priložio fotografije stanica u Beču, Londonu i Cirihu, gde se vidi iz samih fotografija da su stanice pokrivene kompletno, konkavnim krovom, ovde su konveksne i tu se skuplja nečistoća od padavina“, kaže on.

Ističe da treba pokriti sve.

„Treba zatvoriti sve i napraviti da železnička i autobuska stanica, koja će se kad tad izgraditi, da budu u kompleksu. Sad duva košava, putnici se skrivaju gde mogu, ali to nije to, nije za jedan velegrad kao Beograd“, kaže.

Komentari

Vaš komentar