Završeni radovi na deonici obilaznice oko Beograda do tunela Straževica

Ekonomija 15. jun 202212:04 > 12:11 28 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Radovi na delu obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica su završeni i večeras će leva traka te deonice biti puštena u saobraćaj. Deonica je duga oko četiri kilometra i na njoj su završena tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 760 metara.

Povezano

U toku su radovi na izgradnji deonice obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, a glavni izvođači su kineska kompanija Power China i azerbejdžanski Azvirt.

Cela obilaznica oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj potoka je dužine 20,4 kilometra i trebalo bi da bude završena u martu naredne godine.

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega je 15 odsto obezbeđeno iz budžeta Srbije, a preostalih 85 procenata je kredit kineske Eksim banke.

Obilaznicu je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se i „u ova teška vremena Srbija razvija i napreduje“.

„U prvom kvartalu imali smo stopu rasta od 4,4 odsto, u drugom kvartalu naša je procena da će biti 3,7 odsto“, rekao je Vučić.

Dodao je da bez izgradnje puteva, pruga i arerodroma Srbija ne bi imala takav rast, a da je to je važno zbog plata i penzija.

Vučić je rekao da se u ovom trenutku gradi 547 kilometara autoputeva, brzih saobraćajnica i obilaznica.

On je kazao da je obilaznica oko Beograda važna ne samo za Beograd, već i za Srbiju, kao i da je tunel Straževica moderniji od švajcarskih iz poslednjih dve-tri godine.

Završetak obilaznice, očekuje se, kako je rekao, krajem marta naredne godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare