Zbogom prašini u Beočinu, Lafaržova cementara dobija nove ekološke filtere

Biznis 08. feb 202115:517 komentara
Cementara Lafarž Beočin
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

U fabrici cementa Lafarž u Beočinu počela je ugradnje novog filtera radi obezbeđivanja ekološki i energetski efikasnijeg sistema, što je, kako je danas rečeno, investicija u vrednosti 4,3 miliona evra. Direktor Lafarža za Srbiju Dimitrije Knjeginjić rekao je da će se ugradnjom novog filtera emisija prašine svesti na četiri do pet puta nižu od granične vrednosti koja postoji u zakonodavstvu Srbije.

On je istakao da je ta kompanija, koja u Srbiji posluje od 2002. godine, uložila u oblast zaštite životne sredine oko 20 miliona evra.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u poseti Lafaržu povodom investicije u ekologiju rekao da je ta fabrika primer društveno odgovorne kompanije.

„Ugradnja novog filtera od velikog je značaja za Beočin i celu zemlju jer umnogome doprinosi zaštiti životne sredine. Na ovaj način pokazujemo svi zajedno da briga o životnoj sredini postaje sve veći prioritet, kako u poslovanju kompanija, tako i u preduzimanju mera u nadležnosti svih nivoa vlasti. To je oblast kojom ćemo se mnogo više baviti u budućnosti“, obećao je pokrajinski premijer.

Komentari

Vaš komentar