Zrenjaninska fabrika Radijator prodata kompaniji Petra Matijevića

Biznis 11. avg 202112:09 > 12:134 komentara
Izvor: Shutterstock/ Ilustracija

Zrenjaninska fabrika "Radijator" AD prodata je novosadskoj firmi Mat real Estate u vlasništvu Petra Matijevića po ceni od 414,8 miliona dinara pre dva meseca, a od juče fabriku je preuzeo i zvanično novi vlasnik, preneo je dnevni list Danas. Kako se navodi, novosadska firma bila je jedini ponuđač na poslednjoj prodaji, a od 2019. pokušano je više puta da se nekada prepoznatljiva livnica proda.

Akcionarsko društvo za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva u stečaju je duže od četiri godine, a nakon nekoliko neuspelih predloga reorganizacije odlučeno je da se proda kako bi se namirili poverioci.

„Prodaja je okončana i ‘Radijator’ je prodat kao pravno lice. Kupac je Mat Real Estate iz Novog Sada i bio je jedini ponudjač na javnom nadmetanju koje je održano 10. juna ove godine. Kupljen je po početnoj ceni“, potvrdio je za Danas stečajni upravnik „Radijatora“ Aleksandar Lakić.

Rešenje o prodaji postalo je pravosnažno 9. avgusta. Inače, imovina „Radijatora“ procenjena je na više od dve milijarde dinara, ali je na trećoj prodaji vlasnika dobila za pet puta manji iznos.

Prvi pokušaj prodaje organizovan je 2019. i tada je prodat samo poslovni prostor fabrike na Vračaru, za 19 miliona dinara.

Naredna prodaja organizovana je 2020. godine, po početnoj ceni od oko milijardu dinara, što je bila polovina procenjene vrednosti ovog stečajnog dužnika, a li nije bilo zaintereosvanih kupaca.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni prema Beogradu, ima 22 objekta i dvorište, sve to na preko dva hektara gradskog građevinskog zemljišta.

Komentari

Vaš komentar