
Super ideja za lagani ručak.
Potrebno je:
– 1 šolja kinoe
– 1 kašika mlevenog lanenog semena
– 3/4 šolje ovsenih pahuljica
– 1 šolja spanaća
– 2 kašike semenki suncokreta
– 1 rendana šargarepa
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 kašike seckanog lista peršuna i celera (mešano)
– 1/2 kašike tahini sosa
– 1/2 kašičice soli
– po potrebi bosiljak i origano
– 1 šolja sitno seckanog spanaća
Priprema:
Sve se meri čašom od 180 ml (šolja od jogurta). Kinou dobro oprati iz nekoliko voda. U šerpicu staviti opranu kinou. Na jednu šolju kinoe ide jedna i po šolja vode. Staviti na laganu vatru da se kuva od trenutka vrenja 15 minuta i to poklopljeno. Kad kinoa upije veći deo vode, promešati je, poklopiti i skloniti sa šporeta. Ostaviti još 5 minuta da upije i ostatak vode. Prohladiti. Punu veliku kašiku mlevenog lana preliti sa 3 kašike vode, promešati i ostaviti 5 minuta. Za to vreme samleti u super secku ovsene pahuljice da se dobije brašno. U činiju staviti sitno iseckan crni luk, rendanu šargarepu, seckani spanać, tahini, suncokret, malo bosiljka i origana, so, crni luk, secakano peršunovo i celerovo lišće, kinou, lan, mleveni ovas, lan. Sve dobro izmešati. Oblikovati od mase pljeskavice i stavljati ih na pleh s pek papirom. Peći na 200C 15 minuta pa ih okrenuti i peći još od 6-8 minuta.