Kinoa pljeskavice

Cooking 11. maj 201813:00 > 13:03
Izvor: Shutterstock

Super ideja za lagani ručak.

Potrebno je:

– 1 šolja kinoe

– 1 kašika mlevenog lanenog semena

– 3/4 šolje ovsenih pahuljica

– 1 šolja spanaća

– 2 kašike semenki suncokreta

– 1 rendana šargarepa

– 1 veća glavica crnog luka

– 2 kašike seckanog lista peršuna i celera (mešano)

– 1/2 kašike tahini sosa

– 1/2 kašičice soli

– po potrebi bosiljak i origano

– 1 šolja sitno seckanog spanaća

Priprema:

Sve se meri čašom od 180 ml (šolja od jogurta). Kinou dobro oprati iz nekoliko voda. U šerpicu staviti opranu kinou. Na jednu šolju kinoe ide jedna i po šolja vode. Staviti na laganu vatru da se kuva od trenutka vrenja 15 minuta i to poklopljeno. Kad kinoa upije veći deo vode, promešati je, poklopiti i skloniti sa šporeta. Ostaviti još 5 minuta da upije i ostatak vode. Prohladiti. Punu veliku kašiku mlevenog lana preliti sa 3 kašike vode, promešati i ostaviti 5 minuta. Za to vreme samleti u super secku ovsene pahuljice da se dobije brašno. U činiju staviti sitno iseckan crni luk, rendanu šargarepu, seckani spanać, tahini, suncokret, malo bosiljka i origana, so, crni luk, secakano peršunovo i celerovo lišće, kinou, lan, mleveni ovas, lan. Sve dobro izmešati. Oblikovati od mase pljeskavice i stavljati ih na pleh s pek papirom. Peći na 200C 15 minuta pa ih okrenuti i peći još od 6-8 minuta.