Gaspaćo po receptu Gordona Remzija

Cooking 13. avg 201810:51 > 10:56
Shuttestock

Kada je vrlo toplo vreme kao ovih dana, najbolje je spremati jela koja se jedu hladna a medju njima je svakako gaspaćo.

– 1 krastavac, izrezan na kockice

– 1 crvena paprika, izrezana na kockice

– 1 zelena paprika, izrezana na kockice

– 1 kg zrelog paradajza

– 2 čena belog luka

– 2 mlada luka, sitno iseckana

– 75 g starog hleba

– 2 kašike sirćeta

Krastavac, paprike, paradajz i luk pomešajte u velikoj posudi. Dodajte hleb pa sve posolite i pobiberite. Dodajte sirće i malo maslinovog ulja i sve promešajte. Ostavite preko noći da se marinira.

Stavite smesu u blender i sve dobro izmiksajte.

Probajte i ako treba korigirajte začine.