Jutarnja kaša od kinoe

Cooking 23. okt 201809:11 > 09:15
Izvor: Bojana Janjić

Preporuka voditeljke Daniele Boračeve koja je gostovala u emisiji "Mr.Kitchen".

Sastojci:

– 80 g kinoe

– 30 g ovsenih pahuljica

– 250 ml bademovog mleka

– 1 šaka brusnice

– 1 kafena kašika cejlonskog cimeta

– nekoliko kapi arome vanile

– 2 kašika meda

– 2 kašika lešnikovog putera

– suvo grožđe

Pomešajte opranu kinou, ovsene pahuljice, cimet i vanilu. Prelijite sa 250 ml vode i 100 ml bademovog mleka. Kuvajte oko 15 minuta.

Zatim dodajte preostalu količinu mleka i nastavite da kuvate dok kinoa ne bude skroz skuvana. Dodajte šaku suvog grozđa i med tek kad sklonite sa vatre.

Ostavite da se prohladi.

U ciniju koju ste odabrali stavite deo kaše, odozgo naseckane šljive, pa opet kašu.

Odozgo prelijite kašikom lešnikovog tahana i naseckanog lešnika. Ostavite da prenoći i ujutru uživajte.