
Preporuka voditeljke Daniele Boračeve koja je gostovala u emisiji "Mr.Kitchen".
Sastojci:
– 80 g kinoe
– 30 g ovsenih pahuljica
– 250 ml bademovog mleka
– 1 šaka brusnice
– 1 kafena kašika cejlonskog cimeta
– nekoliko kapi arome vanile
– 2 kašika meda
– 2 kašika lešnikovog putera
– suvo grožđe
Pomešajte opranu kinou, ovsene pahuljice, cimet i vanilu. Prelijite sa 250 ml vode i 100 ml bademovog mleka. Kuvajte oko 15 minuta.
Zatim dodajte preostalu količinu mleka i nastavite da kuvate dok kinoa ne bude skroz skuvana. Dodajte šaku suvog grozđa i med tek kad sklonite sa vatre.
Ostavite da se prohladi.
U ciniju koju ste odabrali stavite deo kaše, odozgo naseckane šljive, pa opet kašu.
Odozgo prelijite kašikom lešnikovog tahana i naseckanog lešnika. Ostavite da prenoći i ujutru uživajte.