Rolat sa krem sirom

Cooking 14. nov 201810:55 > 11:01
Shuttestock

Rolati su dobra ideja za dezert a ovaj se vrlo jednostavno sprema i lepo izgleda.

Sastojci za koru:

– 4 jaja

– 4 kašike šećera

– 4 kašike tople vode

– 6 kašika brašna

– 1 kesica praška za pecivo

– 100 g mlevenih oraha

– 1 kašika ulja    

Za fil:

– 300 g krem sira

– 250 ml slatke pavlake

– 100 g žele bombona u raznim bojama (ili voće po izboru)

– 50 g šećera u prahu      

Belanca ulupajte u čvrst sneg sa postepenim dodavanjem šećera. Dodajte zatim jedno po jedno žumance neprestano muteći. Sipajte vodu i lagano promešajte varjačom, a zatim dodajte i brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene orahe i ulje. Promešajte i sipajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Pecite na 200 stepeni 20-tak minuta. Izvadite, stavite na mokru krpu.

Za fil dobro umutite slatku pavlaku, zatim joj dodajte krem sir koji ste prethodno sjedinili sa prah šećerom. Na kraju dodajte iseckane žele bombone ili voće. Koru prekriti filom i formirati rolat.

Ostaviti da se hladi pa seći.

Za glazuru možete istopiti čokoladu ili jednostavno posuto šećerom u prahu.