Karamelizovana kruška s rikotom, jogurtom i makom

Cooking 14. nov 201813:52 > 13:56
Bojana Janjic

Ova poslastica se lako sprema a nije ni preterana kalorična. Kad imate voće, ne treba vam šlag, testo, puding i tona šećera – jer je voće desert samo po sebi. Još ako mu pojačate arome puterom i začinima, ono postaje neodoljivo.

Sastojci:

– 250 g rikote

– 1-2 kruške (sočne žute)

– sok limuna

– nekoiko kašika meda

– aroma vanile

– mali grčki jogurt

– 2 kašičice mlevenog maka

– maslac

Isecite krušku na listove i ne dirajte dršku i semenke, kako bi listovi lepo izgledali. Prelijte listove limunom i medom i neka se mariniraju. Izmešajte grčki jogurt s makom a rikotu s vanilom i malo meda.

Ispržite krušku na puteru pa servirajte jedan list pa fil sa makom, preko stavite drugi lista pa fil od rikote.