Jede vam se nešto slatko, a imate manjak vremena? Ovo je poslastica koju spremite "o'čas posla", a oduševiće vas!
Sastojci:
– lisnato testo
– konzerva breskvi iz kompota
– 2 šake borovnica ili mešanog bobičastog voća
– šećer po ukusu
– 3 kašike neslanog sira
– brašno za testo i voće
Razviti testo i urezati ivice. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Namaži ivice s malo vode i pospi krupan šećer na njih. Stavi list papira za pečenje i pasulj da ga „pritisne“, pa u rernu na 10 minuta. Za to vreme iseckati breskve pa izmešati sa malo šećera i malo brašna. Krem sir umutiti sa malo šećera pa premazati polupečeno testo. Poređati kajsije. Ukrasiti borovnicama. Ponovo staviti u rernu na 15 minuta. Za kraj umutiti sok iz konzerve s još šećera, pa prokuvati da se redukuje u gust sirup. Preliti preko gotovog tarta. Servirati uz šlag.