Tart od breskvi i borovnica

Bojana Janjić

Jede vam se nešto slatko, a imate manjak vremena? Ovo je poslastica koju spremite "o'čas posla", a oduševiće vas!

Sastojci:

– lisnato testo

– konzerva breskvi iz kompota

– 2 šake borovnica ili mešanog bobičastog voća

– šećer po ukusu

– 3 kašike neslanog sira

– brašno za testo i voće

Razviti testo i urezati ivice. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Namaži ivice s malo vode i pospi krupan šećer na njih. Stavi list papira za pečenje i pasulj da ga „pritisne“, pa u rernu na 10 minuta. Za to vreme iseckati breskve pa izmešati sa malo šećera i malo brašna. Krem sir umutiti sa malo šećera pa premazati polupečeno testo. Poređati kajsije. Ukrasiti borovnicama. Ponovo staviti u rernu na 15 minuta. Za kraj umutiti sok iz konzerve s još šećera, pa prokuvati da se redukuje u gust sirup. Preliti preko gotovog tarta. Servirati uz šlag.