Čorba od kinoe

Cooking 24. dec 201812:40 > 12:52
Petar Lazović

Topli zalogaj za hladne dane - zanimljivo jelo koje će cela porodica voleti!

Sastojci:

–  4 supene kašike kinoe

– jedna šargarepa

– glavica crnog luka

– dva čena belog luka

– pola pakovanja smrznutog graška

– seckana paprika

– seckani paradajz (oko 100g)

– pola litre bujona (ili supe pileće iz kockice)

– pola šolje mleka

– jedno jaje

– peršun, origano, so i biber

– malo ulja za pečenje

Iseckajte luka i stavite u ugrejano ulje (ili mast). Iseckajte i beli luk, dva do tri čena, kao i sveže paprike, paradaju i šargarepu. Sve to dodajte na vatru osim paradajza, a potom i smrznuti grašak iz kesice. Kada to malo pusti miris, dodajte bujona (ili vruću vodu sa kockom za supu). Kada provri dodaćemo kinou, i čekaćemo da „pukne“, odnosno da se raskuva. Tada se dodaje mleko i jedno umućeno jaje. Na kraju dodajte začine, i čorba je spremna!