Topli zalogaj za hladne dane - zanimljivo jelo koje će cela porodica voleti!
Sastojci:
– 4 supene kašike kinoe
– jedna šargarepa
– glavica crnog luka
– dva čena belog luka
– pola pakovanja smrznutog graška
– seckana paprika
– seckani paradajz (oko 100g)
– pola litre bujona (ili supe pileće iz kockice)
– pola šolje mleka
– jedno jaje
– peršun, origano, so i biber
– malo ulja za pečenje
Iseckajte luka i stavite u ugrejano ulje (ili mast). Iseckajte i beli luk, dva do tri čena, kao i sveže paprike, paradaju i šargarepu. Sve to dodajte na vatru osim paradajza, a potom i smrznuti grašak iz kesice. Kada to malo pusti miris, dodajte bujona (ili vruću vodu sa kockom za supu). Kada provri dodaćemo kinou, i čekaćemo da „pukne“, odnosno da se raskuva. Tada se dodaje mleko i jedno umućeno jaje. Na kraju dodajte začine, i čorba je spremna!