Pasta s piletinom i karijem

Cooking 15. jan 201913:22 > 13:27
Petar Lazović

Brz ručak ili slasna večera! Najbolje je što ako vam išta ostane, podjednako je ukusno jesti i sledeći dan.

Sastojci:

– 1 belo meso (oko 350g)

– 1 crvena paprika

– 1 glavica crnog luka

– 2 čena belog luka

– 1 kašičica karija

– šolja neutralen pavlake

– so i biber

– bosiljak

– skuvana pasta (penne)

Ispržite piletinu, koju iseckate na veće komade. Kada promeni boju i pusti svu vodu, izvadite na tanjir sa strane. U ulju koje je ostalo ispržite crni luk i papriku seckanu na tanke trakice, dodajte belog luka. Sada dodajte karija, soli i bibera.

Malo sve to izmešajte, pa nalijte pavlaku i pustite da se krčka na srednjoj vatri. Odvojeno skuvajte pastu, pa kada bude gotova, sve izmešajte. Na kraju možete ukrasiti bosiljkom ili drugim mikrobiljem po želji.