Kineski kupus s piletinom i povrćem

Cooking 06. feb 201915:53 > 15:57
Petar Lazović

Sladak, kiseo, kao salata, glavno jelo ili dodatak, sa mesom ili bez njega, pored pasulja i krompira kupus je osnova naše kuhinje.

Sastojci: 

– 2 kašike biljnog ulja

– 500 g pilećeg belog mesa sečenog na trakice

– 2 čena belog luka

– komad đumbira (2 cm) iseckan sitno ili rendan

– soja sos po ukusu

– 150 g klica pasulja ili graška

– 2-3 mlada crna luka

– 1/2 kineskog kupusa, sečenog na kocke

– šaka korijandera

– pirinčane nudle za služenje

SOS

– miso pasta

– 2 kašike sosa od ostriga

– 2 kašike smeđeg šećera

– čaša pirinčanog crvenog vina (zamena je sangrija ili vino od višnje)

Izmešati sve sastojke za sos u šolji.

Zagrejati tiganj pa propržiti komade piletine da porumene – onda ih skoniti iz tiganja. Dodati još ulja, pa propržiti beli luk i djumbir. Vratite piletinu i dodajte soja sos. Umešati klice, luk i kupus – pa sve kratko propržiti, preliti sosom i sačekati da deo vode ispari.

Servirati s pirinčanim nudlama.