Sladak, kiseo, kao salata, glavno jelo ili dodatak, sa mesom ili bez njega, pored pasulja i krompira kupus je osnova naše kuhinje.
Sastojci:
– 2 kašike biljnog ulja
– 500 g pilećeg belog mesa sečenog na trakice
– 2 čena belog luka
– komad đumbira (2 cm) iseckan sitno ili rendan
– soja sos po ukusu
– 150 g klica pasulja ili graška
– 2-3 mlada crna luka
– 1/2 kineskog kupusa, sečenog na kocke
– šaka korijandera
– pirinčane nudle za služenje
SOS
– miso pasta
– 2 kašike sosa od ostriga
– 2 kašike smeđeg šećera
– čaša pirinčanog crvenog vina (zamena je sangrija ili vino od višnje)
Izmešati sve sastojke za sos u šolji.
Zagrejati tiganj pa propržiti komade piletine da porumene – onda ih skoniti iz tiganja. Dodati još ulja, pa propržiti beli luk i djumbir. Vratite piletinu i dodajte soja sos. Umešati klice, luk i kupus – pa sve kratko propržiti, preliti sosom i sačekati da deo vode ispari.
Servirati s pirinčanim nudlama.