Zanimljiva kombinacija ukusa, može da bude slasan ručak ili fenomenalna večera za veće društvo!
Sastojci:
– testo za pizzu (mešavina 600g običnog belog brašna, 300-400g ražanog, četvrtina kašičice kvasca i vode)
– 3 kašike kramelizovanog luka
– 120 g mozzarele
– 70 g suvih smokvi
– 2 kruške pržene na maslacu
– malo konjaka
– kašika kokosovog šećera
– oko 100g guščije džigerice (sitno seckana dok je smrznuta)
– za serviranje – orasi i sok od pomorandže
Napravite testo koje inače pravite za picu ili možete koristiti naš recept. Obično teso za picu se pravi tako što se samo zamešaju brašna sa mrvicom kvasca i vode, obradi i ostavi. Bilo bi idealno da ono stoji u frižideru oko dva dana ili bar preko noći.
Razvijte testo rukama na papir za pečenje. Namažite sos od karamelizovanog luka.
Iseckajte smokve na tanke parčiće i kruške na kriške. Iseckajte i mocarelu na tanke listiće. Stavite maslac da se otopi u tiganju i dodajte konjaka i šećera.
Na picu poređajte mocarelu, smokve i naseckanu guščju džigericu. Kada kruške budu gotove, stavite na picu.
Možete staviti u rernu bez pleha na pek papir, stavite na najnižu pregradu i pecite na 220 stepeeni oko 7-8 minuta.
Na kraju samo malo prelijte sa sokom od pomorandže i pospite seckane orahe.
Prijatno!