Pica s kruškama

Cooking 11. mar 201911:34 > 11:36
Bojana Janjić

Zanimljiva kombinacija ukusa, može da bude slasan ručak ili fenomenalna večera za veće društvo!

Sastojci: 

– testo za pizzu (mešavina 600g običnog belog brašna, 300-400g ražanog, četvrtina kašičice kvasca i vode)

– 3 kašike kramelizovanog luka 

– 120 g mozzarele

– 70 g suvih smokvi 

– 2 kruške pržene na maslacu

–  malo konjaka

– kašika kokosovog šećera 

– oko 100g guščije džigerice (sitno seckana dok je smrznuta) 

– za serviranje – orasi i sok od pomorandže

Napravite testo koje inače pravite za picu ili možete koristiti naš recept. Obično teso za picu se pravi tako što se samo zamešaju brašna sa mrvicom kvasca i vode, obradi i ostavi. Bilo bi idealno da ono stoji u frižideru oko dva dana ili bar preko noći.

Razvijte testo rukama na papir za pečenje. Namažite sos od karamelizovanog luka.

Iseckajte smokve na tanke parčiće i kruške na kriške. Iseckajte i mocarelu na tanke listiće. Stavite maslac da se otopi u tiganju i dodajte konjaka i šećera.

Na picu poređajte mocarelu, smokve i naseckanu guščju džigericu. Kada kruške budu gotove, stavite na picu.

Možete staviti u rernu bez pleha na pek papir, stavite na najnižu pregradu i pecite na 220 stepeeni oko 7-8 minuta.

Na kraju samo malo prelijte sa sokom od pomorandže i pospite seckane orahe.

Prijatno!