Burek s piletinom

Cooking 07. maj 201913:30 > 13:47
Shutterstock

Recept koji morate da probate ako volite burek!

Sastojci:

(za testo)

– 700g brašna

– 550 ml vode

– 2 male kašike soli

(fil)

– 700 g pilećeg filea

– 2 glavice crvenog luka

– 5 kašika ulja

– so i biber

(preliv)

– 1dl vode

– 1 kašika maslaca

– so po želji

–  još malo ulja da se namasti tepsija pre pečenja

Pomešajte sastojke za testo da bude glatka masa, pa ostavite da odmori malo. Dotle možete da napravite fil. Piletinu i crveni luk iseckajte da budu veoma sitni, dodajte ulja i pomešajte.

Posolite i pobiberite po ukusu i dobro izmešajte.

Rernu uključite na 250 stepeni. Dotle razvijte testo tako da napravite nekoliko manjih „ljufkica“. Svaku razvijte i filujte s piletinom, pa uvijte kao pužiće.

Poređajte ih u pleh, premažite s uljem i stavite da se peče. Posle desetak minuta smanjimo temperaturu na 220 stepeni pa ostavimo da se peče još desetak do 15 minuta.

Kada iz izvadite prelijte s mešavinom vode i otopljenog maslaca, pa prekrijte folijom ili krpom.

Na kraju možete dodati još soli ako volite.

Prijatno!