Pasta u kremastom sosu je odlična ideja za ručak, pogotovu ako nemate puno vremena da spremate nešto komplikovano.
Sastojci:
– 450 g paste po izboru
– 1 glavica brokolija izrezana na cvetiće
– 150 g šampinjona
(sos)
– 400 ml neutralne pavlake
– 100 g mlevenih badema
– 1 limun (sok)
– 5 čenova belog luka
– so biber ulje
U većoj posudi obariti pastu prema uputstvu. U posebnoj posudi obariti ili kuvati na pari brokoli oko pet minuta. Pečurke dobro očistiti i iseći na krupnije komade. Zatim, pečurke prodinstati na umerenoj vatri dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Za sos – beli luk samleti/izgnječiti pa propržiti na ulju dok ne postene fino providan (nikako da porumeni).
Dodati pavlaku i malo vode pa dobro sjediniti. Zatim dodati mlevene bademe i nastaviti kuvanje.
Dodati sok i koricu limuna pa na umerenoj temperaturi kuvati dok se sos ne zgusne.
Začiniti prema ukusu. U kuvanu pastu dodati pečurke, brokoli, sos i dobro sjediniti.
Dodatno začiniti i dekorisati.
Prijatno!