Pasta sa brokolijem i šampinjonima

Cooking 30. maj 201909:11 > 09:11
Shuttestock

Pasta u kremastom sosu je odlična ideja za ručak, pogotovu ako nemate puno vremena da spremate nešto komplikovano.

Sastojci:

– 450 g paste po izboru

– 1 glavica brokolija izrezana na cvetiće

– 150 g šampinjona

(sos)

– 400 ml neutralne pavlake

– 100 g mlevenih badema

– 1 limun (sok)

– 5 čenova belog luka

– so biber ulje

U većoj posudi obariti pastu prema uputstvu. U posebnoj posudi obariti ili kuvati na pari brokoli oko pet minuta. Pečurke dobro očistiti i iseći na krupnije komade. Zatim, pečurke prodinstati na umerenoj vatri dok ne dobiju lepu rumenu boju.

Za sos – beli luk samleti/izgnječiti pa propržiti na ulju dok ne postene fino providan (nikako da porumeni).

Dodati pavlaku i malo vode pa dobro sjediniti. Zatim dodati mlevene bademe i nastaviti kuvanje.

Dodati sok i koricu limuna pa na umerenoj temperaturi kuvati dok se sos ne zgusne.

Začiniti prema ukusu. U kuvanu pastu dodati pečurke, brokoli, sos i dobro sjediniti.

Dodatno začiniti i dekorisati.

Prijatno!