Humus s avokadom

Cooking 13. jun 201914:40 > 14:45
Bojana Janjić

Ko voli humus, može da ga jede za svaki obrok! Može biti sjajan dodatak ručku ili predjelo ako pravite veće okupljanje za prijatelje i porodicu.

 Sastojci:

– 1 zreo mekan avokado

– 200 g kuvane leblebije 

– 1 kašika tahinija 

– 2 kašike maslinovog ulja

– sok od pola limuna

– 1 čen belog luka 

– so, crni biber, peršun

Leblebiju potopite preko noći. Skuvajte sa kašičicom soda bikarbone, operite i ostavite sa strane.

Avokado prepolovite, izvadite košticu i pomoću kašike izvadite meso avokada od ljuske. Stavite sve sastojke u blender (i avokado) i blendajte dok ne dobijete gladak krem.

Ako je previše gusto, dodajte malo vode. Prebacite u „činiju“ od avokada, dekorišite sa nekoliko kapi ulja od avokada i svežim listićima peršuna.

Na integralnim krekerima je idealna užina ili predjelo!