Ko voli humus, može da ga jede za svaki obrok! Može biti sjajan dodatak ručku ili predjelo ako pravite veće okupljanje za prijatelje i porodicu.
Sastojci:
– 1 zreo mekan avokado
– 200 g kuvane leblebije
– 1 kašika tahinija
– 2 kašike maslinovog ulja
– sok od pola limuna
– 1 čen belog luka
– so, crni biber, peršun
Leblebiju potopite preko noći. Skuvajte sa kašičicom soda bikarbone, operite i ostavite sa strane.
Avokado prepolovite, izvadite košticu i pomoću kašike izvadite meso avokada od ljuske. Stavite sve sastojke u blender (i avokado) i blendajte dok ne dobijete gladak krem.
Ako je previše gusto, dodajte malo vode. Prebacite u „činiju“ od avokada, dekorišite sa nekoliko kapi ulja od avokada i svežim listićima peršuna.
Na integralnim krekerima je idealna užina ili predjelo!