Italijanska piletina s pastom

Cooking 15. avg 201912:47 > 12:56
Shutterstock

Pasta, piletina i kremasti sos - to su sastojci za savršen vikend ručak!

Sastojci:

– oko pola kilograma piletine, ispečene ili skuvane

– supena kašika italijanskog začina (mešavina: sušenog crnog luka, šećera, origana, bibera, majčine dušice, bosiljka, peršuna, soli i sušnog celera. Koristite bilo koju kombinaciju suvog začina koju imate, ne morate baš ovu)

– 70ml vode

– 150g krem sira po izboru

– oko 300ml krem supe od piletine ili pečuraka (možete koristi i bujon pa dodati dve supene kašike pavlake, ili ako nemate ni bujon uzmite samo neutralnu pavlaku)

– 200g pečuraka

– 500g paste (pakovanje jedno, najbolje taljatele ali možete koju god da volite)

– sveže bilje za ukrašavanje

Piletinu koja je već skuvana iscepkajte, dodajte mešavinu začina i vodu, pa stavite da se još malo kuva na blagoj vatri. Dotle stavite i pastu da se skuva u velikoj šerpi sa slanom vodom.

U manjoj činiji, pomešajte krem sir i bujon (krem supu). Dodajte sitno seckane pečurke, pomešajte i prelijte preko piletine koja se krčka.

Posle 15-20 minuta sve bi trebalo da je gotovo, pa možete pečurke u kremu da spojite sa pastom. Prelijte to preko taljatela i dobro izmešajte.

Služite posuto sa malo bosiljka ili parmezana.

Prijatno!