Orzo pasta sa pančetom i suvim paradajzom

Cooking 23. okt 201920:08 > 20:10
Petar Lazović

Ukusan ručak zanimljivog izgleda.

Sastojci:

– 220 g orzo paste

– 120 g pančete

– 5-6 kom. suvog paradajza

– oko 800 ml vruće vode

– 30 g rendanog parmezana

– 30 g putera

– 2-3 kašike maslinovog ulja

– 1-2 kašike ulja od sušenog paradajza

– par listića bosiljka

– so i biber

Priprema:

Iseckati pančetu na male kockice, pa je propržiti na ulju.

Kada je pančeta gotova, dodati sitno iseckan suvi paradajz i kratko propržiti. Dodati orzo pastu, promešati, dodati vodu i promešati.

Čim voda provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka. Pasta je skuvana kada sva voda ukuva.

Dodati puter, parmezan, malo bibera i po potrebi soli pa sve dobro promešati da se puter i sir rastope.

Servirati posuto parmezanom, sa malo ulja od sušenog paradajza i ukrasiti listićima bosiljka.

Prijatno!