Ukusan ručak zanimljivog izgleda.
Sastojci:
– 220 g orzo paste
– 120 g pančete
– 5-6 kom. suvog paradajza
– oko 800 ml vruće vode
– 30 g rendanog parmezana
– 30 g putera
– 2-3 kašike maslinovog ulja
– 1-2 kašike ulja od sušenog paradajza
– par listića bosiljka
– so i biber
Priprema:
Iseckati pančetu na male kockice, pa je propržiti na ulju.
Kada je pančeta gotova, dodati sitno iseckan suvi paradajz i kratko propržiti. Dodati orzo pastu, promešati, dodati vodu i promešati.
Čim voda provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka. Pasta je skuvana kada sva voda ukuva.
Dodati puter, parmezan, malo bibera i po potrebi soli pa sve dobro promešati da se puter i sir rastope.
Servirati posuto parmezanom, sa malo ulja od sušenog paradajza i ukrasiti listićima bosiljka.
Prijatno!