Ruske lepinje punjene kačkavaljem

Cooking 29. okt 201915:46 > 15:47
Izvor: Shutterstock

Ove lepinje možete da služite uz ajvar, pršutu, jogurt…

Sastojci:

– 1 jaje

– prstohvat soli

– 1 kašika ulja

– 200 ml kefira

– 300 g brašna

– 1 kašičica praška za pecivo

– 200 g kačkavalja

Priprema:

Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje, so i lepo promešajte. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom. Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj. Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške. Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.

Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Prijatno!