Rustične pogačice sa sirom i kajmakom

Cooking 07. nov 201915:05 > 15:07
Bojana Janjić

Odlične za večeru aili doručak.

Sastojci:

– 400 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 120 g putera

– 200 g tvrdog sira

– 100 g kajmaka

– malo bibera

– 2 dl mleka

– 1 jaje za premazivanje

U posudi za mešenje pomešati brašno, so, biber i prašak za pecivo. U to izrezati puter i pomešati sa pripremljenim brašnom, pa mesiti toliko da se naprave mrvice. Dodati izrendani tvrdi sir i malo mleka toliko da se sve fino poveže, pa formirati jufkicu. T

esto rastanjiti oklagijom na debljinu oko 2 cm a zatim okruglom modlicom (čaša za vodu) vaditi testo i ređati na pleh.

Poređane pogačice premazati umućenim jajetom i posuti sa malo izrendanog sira. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200C dok fino ne porumeni.