Čorba od kestena, šampinjona i timijana

Cooking 03. dec 201916:50 > 16:57
Petar Lazović

Odlična, zimska čorba.

Sastojci:

– 200 g pečenih kestena (može i kuvani ili nezaslađeni pire)

– 200 g šampinjona

– puter od oraha

– 1 manja glavica luka

– 1 češanj belog luka

– 2 dcl bujona (pileći, povrtni)

– 4 dcl vode

– 1 dcl pavlake za kuvanje

– so

– šareni mleveni biber

– timijan

– malo maslinovog ulja  

Luk izrezati sitno pa staviti na malo maslinovog ulja. Dinstati pa kasnije dodati sitno seckan luk. Podliti s malo vode, čisto da se ne zalepi za dno posude. Dodati maslac od oraha (ako nemate maslac od oraha dodajte šaku sitno seckanih oraha).

Mešati i dodati malo vode. Dodati pečurke i dinstati 10-ak minuta ujedno dodajući sve začine. Dodati i kestenje i timijan. Sve vreme poenta je da ne dodate odmah previše vode nego da se sve najpre “na gusto dinsta”.

Završiti tako što ćemo sve izblendati u blenderu ili štapnim mikserom pa vratiti na vatru i kada prokuva dodati  pavlaku za kuvanje da razblaži ukus i so i biber po ukusu.