Kolač od sira u čaši

Cooking 03. dec 201917:06 > 17:13
Petar Lazović

Obavezno isprobajte ovaj divni dezert.

Sastojci za biksvit:

– 250 – 300g čajnog integralnog keksa bez šećera

– 2 kašičice kikiriki putera rastopljenog

– 1 kašičica maslaca otopljenog

– prstohvat cimeta i kardamoma

– 1 kašika meda/agavinog sirupa

– par kašika mlevenih badema ili oraha  

Nadev od sira:

– 300g svežeg (kremastijeg) sira

– 1 kašika meda/agavin sirup

–  korica limuna

– par kapi soka limuna

–  aroma vanile  

Nadev od jagoda:

– smrznute ili sveže jagode

– med/agavin sirup

– arome vanile  

Nadev od jabuke i cimeta

– 2 velike jabuke

– med/agavin sirup

– par kašika mleka

– cimet u prahu

– aroma vanile

– korica limuna   

Kekse samleti ali ne do kraja u prah, ostaviti malo “pod zub”. Dodati bademe/orase pa u smesu dodati zaslađivač i rastopljeni kikiriki i obični maslac pa sve sjediniti prstima u “biskvit”.  

Sveži sir izmešati sa sokom limuna, rendanom koricom limuna i fruktozom ili medom/agavom. Dobro sjediniti  da bude kremasto. Skuvati nadev od jabuka i jagoda i ohladiti

U čašu staviti sloj biskvita od keksa, sloj sira, sloj nadeva od voća. Ponoviti dva- tri puta u zavisnosti od veličine čaše. Na vrh staviti bogato nadev od voća pa sa strane i u sredini probosti par puta štapićem da prođe malo crvenog/žutog nadeva kroz ostale slojeve