
Obavezno isprobajte ovaj divni dezert.
Sastojci za biksvit:
– 250 – 300g čajnog integralnog keksa bez šećera
– 2 kašičice kikiriki putera rastopljenog
– 1 kašičica maslaca otopljenog
– prstohvat cimeta i kardamoma
– 1 kašika meda/agavinog sirupa
– par kašika mlevenih badema ili oraha
Nadev od sira:
– 300g svežeg (kremastijeg) sira
– 1 kašika meda/agavin sirup
– korica limuna
– par kapi soka limuna
– aroma vanile
Nadev od jagoda:
– smrznute ili sveže jagode
– med/agavin sirup
– arome vanile
Nadev od jabuke i cimeta
– 2 velike jabuke
– med/agavin sirup
– par kašika mleka
– cimet u prahu
– aroma vanile
– korica limuna
Kekse samleti ali ne do kraja u prah, ostaviti malo “pod zub”. Dodati bademe/orase pa u smesu dodati zaslađivač i rastopljeni kikiriki i obični maslac pa sve sjediniti prstima u “biskvit”.
Sveži sir izmešati sa sokom limuna, rendanom koricom limuna i fruktozom ili medom/agavom. Dobro sjediniti da bude kremasto. Skuvati nadev od jabuka i jagoda i ohladiti
U čašu staviti sloj biskvita od keksa, sloj sira, sloj nadeva od voća. Ponoviti dva- tri puta u zavisnosti od veličine čaše. Na vrh staviti bogato nadev od voća pa sa strane i u sredini probosti par puta štapićem da prođe malo crvenog/žutog nadeva kroz ostale slojeve