
Malo drugačiji recept za musaku, uz dodatak povrća.
Sastojci:
– 1 kg krompira
– 500-700 g svinjskog mlevenog mesa
– 3 kašike ulja
– 1 crvena paprika
– 1 šargarepa
– 1 glavica luka
– 2 kašičice mlevene paprike
– 4 jaja
– 4 kašike kiselog mleka
– so, biber po ukusu
Priprema:
Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama. Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so.
Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.
Prijatno!