Pileći file u sosu od belog luka

Shuttestock

Kada nemate previse vremena za spremanje ručka, a opet želite samo najbolje za svoje najvoljenije, tu je ovaj divan recept.

Sastojci:

–        4 pileća filea

–        1 kašika maslinovog ulja

–        1 kockica putera

–        1 glavica belog luka

–        1 mala pavlaka za kuvanje

–        1 veza mirođije

–        so i biber

Priprema:

U maloj činiji pomešajte maslinovo ulje sa rastopljenim puterom. Pileće grudi presecite na pola po horizontali, a zatim svaki komad mesa premažite smesom od maslinovog ulja i putera. Pileći file stavite u dublji tiganj i propržite na vatri srednje jačine.

Svežu mirođiju operate, protresite i iseckajte sitno. Odložite u činijicu. Dok se meso prži, očistite beli luk i pljosnatim delom noža zdrobite svaki češnjak.

Kada se piletina isprži, pileći file odložite, a u ulje od mesa ubacite beli luk i ostavite da se proprži.

Čim primetite da je luk poprimio karamelizovanu boju, ponovo vratite meso u tiganj, posolite, pobiberite i prelijte statkom pavlakom. Vatru smanjite, pospite mirođiju, poklopite tiganj i ostavite da se jelo krčka još 10ak minuta.

Ovo jelo možete poslužiti uz kuvani crveni krompir.