
Odlična ideja za novogodišnju trpezu kada okupite svoju porodicu za prazničnim stolom.
Sastojci:
– 1kg junećeg vrata, isečenog na šnicle
– 500 g pečuraka, šampinjona
– 1 veza peršunovog lista, iseckana
– ukiseljena paprika i šargarepa
– so i biber
– maslinovo ulje
– Priprema:
Šnicle junećeg vrata dobro začinite solju i biberom, a zatim ih ispržite na šporetu tako da budu reš pečene. Za to vreme iseckajte pečurke na deblje komade, u drugom, dubljem tiganju zagrejte ulje i ubacite pečurke.
Dok grilujete pečurke začinite ih solju i biberom. U šampinjone možete doliti i šoljicu vode i poklopiti na kratko.
Na tacnu stavite pečeni juneći vrat, a zatim preko komada mesa stavite grilovane pečurke. Preko jela pospite iseckani svež peršunov list.
Uz jelo možete poslužiti i ukiseljenu papriku i šargarepu.