Juneći vrat sa pečurkama i ukiseljenim povrćem

Cooking 06. dec 201916:51 > 16:52
Shuttestock

Odlična ideja za novogodišnju trpezu kada okupite svoju porodicu za prazničnim stolom.

Sastojci:

–        1kg junećeg vrata, isečenog na šnicle

–        500 g pečuraka, šampinjona

–        1 veza peršunovog lista, iseckana

–        ukiseljena paprika i šargarepa

–        so i biber

–        maslinovo ulje

–        Priprema:

 Šnicle junećeg vrata dobro začinite solju i biberom, a zatim ih ispržite na šporetu tako da budu reš pečene. Za to vreme iseckajte pečurke na deblje komade, u drugom, dubljem tiganju zagrejte ulje i ubacite pečurke.

Dok grilujete pečurke začinite ih solju i biberom. U šampinjone možete doliti i šoljicu vode i poklopiti na kratko.

Na tacnu stavite pečeni juneći vrat, a zatim preko komada mesa stavite grilovane pečurke. Preko jela pospite iseckani svež peršunov list.

Uz jelo možete poslužiti i ukiseljenu papriku i šargarepu.