Čokoladni kolač sa kokosom i urmama

Cooking 14. mar 202017:33 > 17:56
Shutterstock

Kremasta čokoladna poslastica koja se ne peče.

Sastojci:

Za koru:

– 200 gr urmi

– 250 gr kokosovog brašna

Za krem:

– 400 ml kokosovog mleka

– 200 gr crne čokolade  

Priprema:

Konzervu punomasnog kokosovog mleka ostavite u frižideru najmanje 8 sati da bi se odvojile tečnost i masnoća.

Očistite urme od koštica i prelijte ih vrelom vodom. Kad omekšaju, posle desetak minuta, ocedite ih.

Izmiksajte ih u blender, pa dodajte kokosovo brašno i mešajte. Na kraju, mesite rukom dodajući brašno dok ne dobijete testo željene gustine.

Formirajte koru na dnu kalupau koju ste postavili pek papir. Stavite kalup sa korom u frižider na bar pola sata.

Konzervu sa kokosovim mlekom otvorite pažljivo da se ne mešaju masnoća i tečnost i odvojite samo masnoću i zagrejte je na pari.

Čokoladu izlomite na kockice, pa spustite u kokosovu masnoću i sve zajedno otopite i izmešajte da se masa izjednači.

Ostavite da se prohladi, pa sipajte u kalup sa korom. Rashladite malo pa pospite kokosovim brašnom za dekoraciju.

Ostavite da se hladi nekoliko sati pre nego što poslužite.

Prijatno!