Kremasta čokoladna poslastica koja se ne peče.
Sastojci:
Za koru:
– 200 gr urmi
– 250 gr kokosovog brašna
Za krem:
– 400 ml kokosovog mleka
– 200 gr crne čokolade
Priprema:
Konzervu punomasnog kokosovog mleka ostavite u frižideru najmanje 8 sati da bi se odvojile tečnost i masnoća.
Očistite urme od koštica i prelijte ih vrelom vodom. Kad omekšaju, posle desetak minuta, ocedite ih.
Izmiksajte ih u blender, pa dodajte kokosovo brašno i mešajte. Na kraju, mesite rukom dodajući brašno dok ne dobijete testo željene gustine.
Formirajte koru na dnu kalupau koju ste postavili pek papir. Stavite kalup sa korom u frižider na bar pola sata.
Konzervu sa kokosovim mlekom otvorite pažljivo da se ne mešaju masnoća i tečnost i odvojite samo masnoću i zagrejte je na pari.
Čokoladu izlomite na kockice, pa spustite u kokosovu masnoću i sve zajedno otopite i izmešajte da se masa izjednači.
Ostavite da se prohladi, pa sipajte u kalup sa korom. Rashladite malo pa pospite kokosovim brašnom za dekoraciju.
Ostavite da se hladi nekoliko sati pre nego što poslužite.
Prijatno!