Kaneloni punjeni piletinom

Cooking 16. mar 202012:10 > 12:22
Shutterstock

Kaneloni punjeni piletinom u kremastom bešamel sosu, idealan ručak za celu porodicu.

Sastojci: 

 – 20 kanelona

– 400 g pilećeg belog mesa

– 1 glavica crnog luka

– 150 g šampinjona

– 1 šargarepa

– 50 g putera

– 2 kašike brašna

– 6 dl mleka

– 20 g parmezana

– 200 g kačkavalja

– 100 g kečapa

– so,ulje

Priprema:

Pileće meso samleti. Luk i šampinjone iseći na kockice,a šargarepu izrendati na krupno rende. 

Na malo ulja propržiti luk i šargarepu,a zatim dodati mlevenu piletinu, pa sve to kratko propržiti.Dinstati dok meso ne omekša. Zatim dodati šampinjone i dinstati dok i šampinjoni ne omekšaju. Začiniti po ukusu.

Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dodavati mleko u puter i mešati žicom dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu. 

U fil od mesa dodati 3 ravne kašike bešamel sosa i promešati. Pripremljenim filom puniti kanelone.

Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu bešamel sosa. Preliti ga kečapom, pa odozgo utisnuti punjene kanelone.

Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.

Prijatno!