
Kaneloni punjeni piletinom u kremastom bešamel sosu, idealan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
– 20 kanelona
– 400 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 150 g šampinjona
– 1 šargarepa
– 50 g putera
– 2 kašike brašna
– 6 dl mleka
– 20 g parmezana
– 200 g kačkavalja
– 100 g kečapa
– so,ulje
Priprema:
Pileće meso samleti. Luk i šampinjone iseći na kockice,a šargarepu izrendati na krupno rende.
Na malo ulja propržiti luk i šargarepu,a zatim dodati mlevenu piletinu, pa sve to kratko propržiti.Dinstati dok meso ne omekša. Zatim dodati šampinjone i dinstati dok i šampinjoni ne omekšaju. Začiniti po ukusu.
Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dodavati mleko u puter i mešati žicom dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu.
U fil od mesa dodati 3 ravne kašike bešamel sosa i promešati. Pripremljenim filom puniti kanelone.
Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu bešamel sosa. Preliti ga kečapom, pa odozgo utisnuti punjene kanelone.
Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno!