Ražani hleb sa pivom i semenkama

Cooking 17. mar 202002:30 > 03:01
Shutterstock_

Zdrav i ukusan ražani hleb bez mešenja

Sastojci:  

– 3 šolje ražanog brašna

– 2 šolje belog brašna

– 1 šolja ražanih pahuljica

– 1 šolja lanenog semena

– 1 šolja pečenog slanog suncokreta

– 1 šolja jogurta

– 1 šolja piva

– 1 ravna kašika morske ili obične soli 

Priprema:

U velikoj činiji izmešajte brašno, pahuljice i semenke.  

U činiji za mešenje izmešajte jogurt, pivo, so i kvasac. Dodajte suve sastojke polako i mutite srednjom brzinom desetak minuta.

Podmažite dva uska pleha, pa testo sipajte ravnomerno u oba. Dobro zatvorite plastičnom folijom i ostavite da stoji na hladnom preko noći. Pre pečenja, testo ostavite na sobnoj temperaturi oko dva sat.

Skinite foliju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni. Hleb treba dobro da potamni. 

Izvadite plehove i ostavite da se hlade, a onda pažljivo izvadite vekne i ostavite da se još malo prohlade.

Prijatno!