
Zdrav i ukusan ražani hleb bez mešenja
Sastojci:
– 3 šolje ražanog brašna
– 2 šolje belog brašna
– 1 šolja ražanih pahuljica
– 1 šolja lanenog semena
– 1 šolja pečenog slanog suncokreta
– 1 šolja jogurta
– 1 šolja piva
– 1 ravna kašika morske ili obične soli
Priprema:
U velikoj činiji izmešajte brašno, pahuljice i semenke.
U činiji za mešenje izmešajte jogurt, pivo, so i kvasac. Dodajte suve sastojke polako i mutite srednjom brzinom desetak minuta.
Podmažite dva uska pleha, pa testo sipajte ravnomerno u oba. Dobro zatvorite plastičnom folijom i ostavite da stoji na hladnom preko noći. Pre pečenja, testo ostavite na sobnoj temperaturi oko dva sat.
Skinite foliju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni. Hleb treba dobro da potamni.
Izvadite plehove i ostavite da se hlade, a onda pažljivo izvadite vekne i ostavite da se još malo prohlade.
Prijatno!