Ražani hleb sa pivom

Cooking 28. jul 202008:29 > 08:31
Shutterstock_

Fantastičan hleb koji se ne mesi.

Sastojci:

– 3 šolje ražanog brašna

– 2 šolje belog brašna

– 1 šolja ražanih pahuljica

– 1 šolja lanenog semena

– 1 šolja pečenog slanog suncokreta

– 1 šolja jogurta

– 1 šolja piva

– 1 ravna kašika morske soli

Priprema:

U velikoj činiji izmešajte brašno, pahuljice i semenke. U činiji za mešenje izmešajte jogurt, pivo, so i kvasac.

Dodajte suve sastojke polako i mutite srednjom brzinom desetak minuta.

Podmažite dva uža pleha, pa sipajte testo. Dobro zatvorite plastičnom folijom i ostavite da stoji preko noći, barem 12 časova.

Pre pečenja, testo ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko tri sata. Odmotajte foliju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko dva sata. Hleb treba dobro da potamni. Izvadite plehove i ostavite da se hlade.

Prijatno!