
Fantastičan hleb koji se ne mesi.
Sastojci:
– 3 šolje ražanog brašna
– 2 šolje belog brašna
– 1 šolja ražanih pahuljica
– 1 šolja lanenog semena
– 1 šolja pečenog slanog suncokreta
– 1 šolja jogurta
– 1 šolja piva
– 1 ravna kašika morske soli
Priprema:
U velikoj činiji izmešajte brašno, pahuljice i semenke. U činiji za mešenje izmešajte jogurt, pivo, so i kvasac.
Dodajte suve sastojke polako i mutite srednjom brzinom desetak minuta.
Podmažite dva uža pleha, pa sipajte testo. Dobro zatvorite plastičnom folijom i ostavite da stoji preko noći, barem 12 časova.
Pre pečenja, testo ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko tri sata. Odmotajte foliju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko dva sata. Hleb treba dobro da potamni. Izvadite plehove i ostavite da se hlade.
Prijatno!