Keksići sa maslacem

Cooking 28. jul 202012:13 > 12:32
Shutterstock

Domaće keksiće možete da prelijete čokoladom, voćnim prelivom, da ih pospete mlevenim orasima, lešnikom, bademom ili jednostavno šećerom u prahu.

Sastojci:

– 1 kg pšeničnog oštrog brašna

– 1/4  kesice praška za pecivo

– 500 g maslaca

– 350 g šećera

– 3 cela jaja

– 2 kašike kisele pavlake

–  kora limuna

– 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

U brašno pomešano sa praškom za pecivo izmrvite maslac, dodajte šećer, jaja, pavlaku, izrendanu koru limuna i vanilin šećer.

Umesite testo, podelite ga na 6 delova, pokrijte i ostavite da stoji preko noći.  

Drugi dan premesite testo, razvite i modlama vadite keksiće. Oblik odaberite sami.

Ako želite, možete ih oblikovati i rukom.  

Pecite ih oko 15 minuta, dok ne dobiju lepu žućkastu boju, na temperaturi od 200 stepeni.

Prijatno!