
Domaće keksiće možete da prelijete čokoladom, voćnim prelivom, da ih pospete mlevenim orasima, lešnikom, bademom ili jednostavno šećerom u prahu.
Sastojci:
– 1 kg pšeničnog oštrog brašna
– 1/4 kesice praška za pecivo
– 500 g maslaca
– 350 g šećera
– 3 cela jaja
– 2 kašike kisele pavlake
– kora limuna
– 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U brašno pomešano sa praškom za pecivo izmrvite maslac, dodajte šećer, jaja, pavlaku, izrendanu koru limuna i vanilin šećer.
Umesite testo, podelite ga na 6 delova, pokrijte i ostavite da stoji preko noći.
Drugi dan premesite testo, razvite i modlama vadite keksiće. Oblik odaberite sami.
Ako želite, možete ih oblikovati i rukom.
Pecite ih oko 15 minuta, dok ne dobiju lepu žućkastu boju, na temperaturi od 200 stepeni.
Prijatno!