Starinska poslastica u kojoj ćete uživati.
Sastojci:
– 500 g brašna
– 2 jaja
– 250 ml mleka
-100 ml ulja
– 1/2 kockice svežeg kvasca
– 5 kašičice šećera
– 1/2 kašičice soli
Priprema:
Razmutiti kvasac u 250 ml mlakog mleka i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da naraste.
U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesiti testo, pa ostaviti da naraste.
Zatim testo podeliti na dva jednaka dela.
Jedan deo razviti oklagijom u tanku koru i filovati džemom po izboru, pa urolati. Isto ponoviti i sa drugim delom testa.
Štrudle staviti u pleh obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Gotovu štrudlu malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.
Iseći štrudlu i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!