Domaća štrudla sa džemom

Cooking 26. sep 202017:36 > 18:00
Shutterstock

Starinska poslastica u kojoj ćete uživati.

Sastojci:

– 500 g brašna

– 2 jaja

– 250 ml mleka

 -100 ml ulja

– 1/2 kockice svežeg kvasca 

– 5 kašičice šećera

– 1/2 kašičice soli

Priprema: 

Razmutiti kvasac u 250 ml mlakog mleka i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da naraste.

U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesiti testo, pa ostaviti da naraste.

Zatim testo podeliti na dva jednaka dela.

Jedan deo razviti oklagijom u tanku koru i filovati džemom po izboru, pa urolati. Isto ponoviti i sa drugim delom testa.

Štrudle staviti u pleh obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Gotovu štrudlu malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Iseći štrudlu i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!