Piletina u kari sosu

Cooking 08. okt 202012:10 > 12:26
Shutterstock

Kari sos čini da se pileće belo meso brzo pretvori u ukusan i bogat ručak.

Sastojci:

– pileće belo meso

– 2 kašike maslaca

– so, biber

Za preliv:

– 2 kašike maslaca

– 1 manja glavica crnog luka

– 1 1/2 kašike brašna

– kari

– 1/4 l pilećeg bujona

– 4 kašike pavlake za kuvanje

– so, biber

Priprema:

Zagrejati rernu na 250 stepeni.

U jednoj činiji pomešati otopljen maslac, so i biber i time premazati belo meso isečeno na šnicle.

Žicu iz rerne postaviti na tepsiju za pečenje, pa na žicu poslagati meso, stavtiti ga u rernu na 10 centimetara od izvora toplote i peći oko osam minuta, dok meso ne dobije braonkastu boju.

Zatim meso okrenuti i peći još pet do osam minuta. U međuvremenu pripremiti sos.

U manjem loncu otopiti maslaca, staviti sitno isečen crni luk i prodinstati.

Dodati brašno i kari. Uz stalno mešanje dodati pileći bujon i pavlaku. Kuvati uz stalno mešanje dok se sos ne zgusne. Na kraju posoliti i pobiberiti.

Sos preliti preko pečenog mesa, a kao prilog možete poslužiti kuvani pirinač.

Prijatno!