Kari sos čini da se pileće belo meso brzo pretvori u ukusan i bogat ručak.
Sastojci:
– pileće belo meso
– 2 kašike maslaca
– so, biber
Za preliv:
– 2 kašike maslaca
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 1/2 kašike brašna
– kari
– 1/4 l pilećeg bujona
– 4 kašike pavlake za kuvanje
– so, biber
Priprema:
Zagrejati rernu na 250 stepeni.
U jednoj činiji pomešati otopljen maslac, so i biber i time premazati belo meso isečeno na šnicle.
Žicu iz rerne postaviti na tepsiju za pečenje, pa na žicu poslagati meso, stavtiti ga u rernu na 10 centimetara od izvora toplote i peći oko osam minuta, dok meso ne dobije braonkastu boju.
Zatim meso okrenuti i peći još pet do osam minuta. U međuvremenu pripremiti sos.
U manjem loncu otopiti maslaca, staviti sitno isečen crni luk i prodinstati.
Dodati brašno i kari. Uz stalno mešanje dodati pileći bujon i pavlaku. Kuvati uz stalno mešanje dok se sos ne zgusne. Na kraju posoliti i pobiberiti.
Sos preliti preko pečenog mesa, a kao prilog možete poslužiti kuvani pirinač.
Prijatno!