Keksići sa bademima i maslinovim uljem

Cooking 21. dec 202011:54 > 12:12
Shutterstock

Poslastica sa bademima uz kafu ili čaj.

Sastojci:

– 130 g pšeničnog glatkog brašna

– 130 g pšeničnog oštrog brašna 

– 80 g badema

– 80 ml maslinovog ulja

– 2 kašike rendane kore limuna

– 1 kašika rendane kore pomorandže

– 2 vanilin šećera

– 1 kašičica cimeta

– 3 kašike rakije

– 100 g šećera

– 1 kašičica praška za pecivo

– šećer u prahu, za posipanje   

Priprema:

U posudi pomešajte ulje, šećer, vanilin šećer, cimet, limunovu koru, rakiju, sok i koru pomorandže,a zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i grubo mlevene bademe.

Zamesite testo i ostavite ga da stoji oko 2 sata na hladnom mestu.

Testo izvaljajte na približno pola centimetra debljine i vadite keksiće okruglom modlom ili nekom drugom po želji. Možete da kombinujete različite oblike.

Poređajte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Keksiće pospite šećerom u prahu dok su još vrući.

Poslužiti uz kafu ili čaj.

Prijatno!