Čokoladni rolat sa voćnim filom

Cooking 23. dec 202015:04 > 15:30
Shutterstock

Poslastica u kojoj ćete uživati.

Sastojci:

Kora:

– 6 jaja

– 6 kašika šećera

– 3,5 kašike brašna

– 1,5 kašika kakaa

Fil:

– džem od kajsije, pomorandže ili maline, po ukusu

Glazura:

– 200 g čokolade za kuvanje

– 50 g bele čokolade

– 4 kašike mleka

– malo maslaca

Priprema:

Umutiti belanaca u čvrs sneg, dodati šečer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i  kakao.

Sipati u veliki pleh obložen masnim papirom i ispeći koru.

Gotovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat. 

Kad se kora ohladi, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijete dve kore za dva mala rolata.

Premazati džemom, pa ponovo zaviti u rolat. Premazati ponovo džemom zarolan rolat, u tankom sloju.

Ostaviti da se dobro ohladi.

Glazuru ćete napraviti tako što ćete na umerenoj temperaturi otopiti maslac, zatim dodati izlomljene kockice čokolade i mleko. Mešati dok se čokolada ne otopi. 

Zatim otopiti belu čokoladu, bez dodavanja mleka. 

Ohlađeni rolat preliti glazurom od čokolade, pa belom čokoladom praviti šare. 

Prijatno!