
Poslastica u kojoj ćete uživati.
Sastojci:
Kora:
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 3,5 kašike brašna
– 1,5 kašika kakaa
Fil:
– džem od kajsije, pomorandže ili maline, po ukusu
Glazura:
– 200 g čokolade za kuvanje
– 50 g bele čokolade
– 4 kašike mleka
– malo maslaca
Priprema:
Umutiti belanaca u čvrs sneg, dodati šečer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i kakao.
Sipati u veliki pleh obložen masnim papirom i ispeći koru.
Gotovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat.
Kad se kora ohladi, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijete dve kore za dva mala rolata.
Premazati džemom, pa ponovo zaviti u rolat. Premazati ponovo džemom zarolan rolat, u tankom sloju.
Ostaviti da se dobro ohladi.
Glazuru ćete napraviti tako što ćete na umerenoj temperaturi otopiti maslac, zatim dodati izlomljene kockice čokolade i mleko. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Zatim otopiti belu čokoladu, bez dodavanja mleka.
Ohlađeni rolat preliti glazurom od čokolade, pa belom čokoladom praviti šare.
Prijatno!