Baklava sa bademima i muskatnim oraščićem

Cooking 03. jan 202318:23 0 komentara
Shutterstock/Tatiana Bralnina

Baklava u kojoj ćete uživati.

Sastojci:

– 1 pakovanje tankih kora za baklavu

Nadev:

– 250 g maslaca

– 200 g badema

– 80 g suvog grožđa

– 1 rendani muskatni oraščić

Sirup:

– 300 g šećera

– 500 ml vode

– 1 vanilin šećer

– sok od 1 limuna

Priprema:

Pleh prelijte rastopljenim maslacem i složite na dno četiri do pet kora, pa svaku poprskajte istopljenim maslacem.

Svaku koru pospite mešavinom mlevenih badema, suvog grožđa i rendanog muskatnog oraščića sve dok ne potrošite nadev.

Na samom kraju složite preostalih četiri do pet kora.

Pre pečenja isecite baklavu u obliku romba ili kocke, prelijte rastopljenim maslacem i stavite u rernu na oko 200 stepeni. Pecite dok baklava ne dobije lepu rumenu boju.

Pečenu baklavu nakon vađenja iz rerne prelijte ohlađenim sirupom i ostavite oko dva sata da upije sirup.

Sirup pripremite tako što ćete šećer, vanilin šećer i vodu dobro prokuvati i dodati sok od limuna.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!