Baklava sa bademima i suvim grožđem

Cooking 27. nov 202220:263 komentara
Izvor: Shutterstock

Malo drugačija baklava u kojoj ćete uživati.

Sastojci:

– 1 pakovanje tankih kora za baklavu

Fil:

– 250 g maslaca

– 200 g badema

– 80 g suvog grožđa

– 1 rendani muskatni oraščić

Sirup:

– 300 g šećera

– 500 ml vode

– 1 vanilin šećer

– sok od 1 limuna

Priprema:

Pleh prelijte rastopljenim maslacem i stavite na dno četiri do pet kora, pa svaku poprskajte istopljenim maslacem.

Svaku koru pospite mešavinom mlevenih badema, suvog grožđa i rendanog muskatnog oraščića sve dok ne potrošite nadev.

Na samom kraju složite preostalih četiri do pet kora.

Pre pečenja isecite nožem baklavu u obliku romba ili kocke, pa prelijte rastopljenim maslacem. Pecite baklavu u rerni na oko 200 stepeni, dok ne dobije lepu rumenu boju.

Pečenu baklavu prelijte ohlađenim sirupom i ostavite oko dva sata da ga upije.

Sirup pripremite tako što ćete šećer, vanilin šećer i vodu dobro prokuvati, pa dodati sok od limuna.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar