Baklava sa makom i jogurtom

Cooking 19. okt 202118:14 0 komentara
Foto: Shutterstock

Jednako dobra kao i izvorna varijanta.

Sastojci:

– 500 g tankih kora za pitu

– 300 g maka

– 500 ml jogurt

– 1 časa ulja

– 1 časa šećera

– 1 kesica vanilin šećera

– 3 jaja

– 1 kesica praška za pecivo

– 1/2 dl mleka

– 1/2 dl ulja

Sirup:

– čaša od 1,5 dl vode

– čaša od 1,5 šećera

– 1 limun

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, zatim dodati jogurt, jednu čašu ulja, prašak za pecivo i mak, pa sve izmešati,

Slagati red kora (po tri) red smese, pa završite sa korama.

Pre stavljanja u rernu iseći na kocke i preliti sa 1/2 dl mleka i 1/2 dc ulja.

Peci na 180 stepeni oko pola sata.

Čašu od 1,5 dl  šećera i čašu od 1,5 dl vode prokuvati i ostaviti na laganoj temperaturi da se malo ukuva dok se baklava ispeče.

Baklavu, dok je još vruća, preliti sirupom u koji ste iscedili jedan limun, a zatim vratiti na kratko u rernu da se zapeče.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!