Baklava sa makom

Cooking 02. mar 202118:00 1 komentar
Foto: Shutterstock

Čuvena poslastica sa malo drugačijim filom.

Sastojci:

– 4 jaja

– 150 g šećera

– 1 kesica vanilin šećera

– 150 ml ulja

– 1 kesica praška za pecivo

– 200 ml jogurta

– 400 g maka

– 300 g kora za baklavu

Sirup:

– 500 ml vode

– 250 g šećera

– 1 limun

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer penasto izmešajte. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt, mak koji ste prethodno samleli i sve zajedno dobro izmešajte.

U nauljeni pleh stavite dve kore i premažite delom nadeva. Postupak ponavljajte tako dugo dok sve ne potrošite, a na kraju završite sa dve kore.

Pripremljenu baklavu isecite na kocke ili trougliće i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Sirup ćete napraviti tako što ćete pomešati vodu i šećer i kuvati oko 10 minuta. Na kraju dodajte limun isečen na kolutove.

Pečenu baklavu lagano prelijte pripremljenim sirupom.

Poslužite je dobro ohlađenu.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare