Belo meso sa gorgonzolom

Cooking 01. mar 202212:57 0 komentara
Shutterstock

Pileće belo meso sa gorgonzola sirom i pavlakom.

Sastojci:

– 1 belo pileće meso

– 1 kašika maslaca

– 1 kašičica mešavine suvog začina: majčina dušica, žalfija, ruzmarin, majoran, korijander i čili u prahu

– 200 g pavlake za kuvanje

– 150 g gorgonzole

– so, biber

– mladi luk, po želji

Priprema:

Belo meso iseći na kockice, ali tako da se ne preseče do kraja. Posolitii ga i pobiberiti.

Na dno tiganja staviti suve začine, pa dodati maslac da se zagreje par sekundi, tek da zamiriše suvo bilje.

Propržiti meso par minuta sa obe strane. Ono će upiti arome začina.

Sada parčiće gorgonzole utisnuti, gde stignete, između kockica mesa, a ostatak spustite u tiganj.

Okrenite meso i pustite par sekundi da se sir otapa, a meso ga upija. Naliti tečnu pavlaku i krčkati par minuta sa obe strane.

Staviti u tanjir i po želji posuti seckanim mladim lukom.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!