Belo mesom i šampinjoni u bešamel sosu

Cooking 12. dec 202113:00 > 13:15 0 komentara
Shutterstock

Jelo sa mesom i pečurkama iz rerne.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 500 g pilećeg belog mesa

– 400 g svežih šampinjona

Bešamel sos:

– 30 g maslaca

– 1 1/2 kašika brašna

– 300 ml mleka

– 100 g kisele pavlake

i još…

– kaškavalj za posipanje

Priprema:

Belo mesa iseći na tanje šnicle, pa ih onda blago izlupati tučkom za meso. Zatim svaku šniclu propržiti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju.

Posebno izdinstati šampinjone, na ulju na kome se pržilo meso.

Besamel sos napraviti tako što ćete rastopi maslac, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da kluča, umešati i kiselu pavlaku.

Vatrostalnu posudu namazati masnoćom (može maslac) i posuti prezlama, a onda ređati red belog mesa, pa red pečuraka, a onda to preliti bešamel sosom. I tako raditi dok se ne utroše svi sastojci.

Meso malo posoliti pre prženja, a i šampinjone malo posoliti. Bilo bi lepo da jelo ostane blago, a ne mnogo slano.

Na kraju, narendati kačkavalj i staviti u rernu da se zapeče, oko 20 minuta na umerenoj temperaturi.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!