
Brauni u kombanaciji sa finim kremom od maskarpone sira, nešto što vredi probati.
Sastojci:
Brauni smesa:
– 180 g maslaca
– 180 g šećera
– 50 g kakaa
– 120 g brašna
– 1 vanil šećer
– 3 jaja
– 100 g čokolade
Krema:
– 250 g maskarpone sira
– 1 kesica šlag fiksa
– 125 ml mleka
– 1 vanil šećer
Dekoracija:
– Otopljena čokolada (oko 70 g) ili voće po izboru.
Priprema:
Za čoko smesu prvo istopiti maslac sa čokoladom, ostaviti na stranu oko pet minuta dok ne pripremite kalup u kom ćete peći kolač. Kalup obložite papirom za pečenje.
Uključiti rernu da se zagreje na 190 stepeni.
Čoko smesi dodati jaja i sve ostale sastojke, pa žicom dobro izmešati toliko da se sve fino sedini.
Sipati u kalup i peći 25 minuta, aonda isključiti rernu i ostaviti još 10 minuta. Izvaditi kolač i pustiti da se ohladi.
Prirpemiti kremu: maskarpone sediniti sa vanil šećerom.
Šlag fiks i mleko umutiti, pa dodati maskarpone siru i kratko izmešati. Staviti u frižider da se stegne, pa vaditi kugle, kao one od sladoleda.
Kolač iseći na kocke, staviti na svaku kocku kuglu od sira i dekorisati po želji, otopljenom čokoladom ili voćem.
Prijatno!