Brauni kolač sa finim kremom

Cooking 22. maj 202219:38 > 19:42
Shutterstock

Brauni u kombanaciji sa finim kremom od maskarpone sira, nešto što vredi probati.

Sastojci:

Brauni smesa:

– 180 g maslaca

– 180 g šećera

– 50 g kakaa

– 120 g brašna

– 1 vanil šećer

– 3 jaja

– 100 g čokolade

Krema:

– 250 g maskarpone sira

– 1 kesica šlag fiksa

– 125 ml mleka

– 1 vanil šećer

Dekoracija:

– Otopljena čokolada (oko 70 g) ili voće po izboru.

Priprema:

Za čoko smesu prvo istopiti maslac sa čokoladom, ostaviti na stranu oko pet minuta dok ne pripremite kalup u kom ćete peći kolač. Kalup obložite papirom za pečenje.

Uključiti rernu da se zagreje na 190 stepeni.

Čoko smesi dodati jaja i sve ostale sastojke, pa žicom dobro izmešati toliko da se sve fino sedini.

Sipati u kalup i peći 25 minuta, aonda isključiti rernu i ostaviti još 10 minuta. Izvaditi kolač i pustiti da se ohladi.

Prirpemiti kremu: maskarpone sediniti sa vanil šećerom.

Šlag fiks i mleko umutiti, pa dodati maskarpone siru i kratko izmešati. Staviti u frižider da se stegne, pa vaditi kugle, kao one od sladoleda.

Kolač iseći na kocke, staviti na svaku kocku kuglu od sira i dekorisati po želji, otopljenom čokoladom ili voćem.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar