Brusketi

Cooking 22. jul 202209:04
Shutterstock

Brusketi su uvek dobar predlog, u bilo koje doba dana.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– hleb, po izboru

– maslinovo ulje

– beli luk

– mocarela sir

– 3 sveža paradajza

– 1 kašičica pesto sosa

– origano, bosiljak

– so, biber

– parmezan

Priprema:

Paradajz i mocarelu iseći na kockice, staviti u posudu, pa umešati pesto, origano, so i biber po želji.

Hleba iseći na kriške, pokapati maslinovim uljem i lagano zapeći u rerni ili tosteru, dok ne počne da dobija smeđu boju i bude hrskav.

Zatim ga aromatizujte povlačenjem belog luka po površini gde je pokapano ulje.

Na tako pripremljen hleb kašikom staviti smesu paradaja, mocarele i začina i na kraju posuti rendanim parmezanom po želji.

Staviti u rernu na 250 stepeni i zapecite oko pet minuta, dok sir ne dobije zlatnu boju.

Kada bruskete izvadite iz rerne, trebalo bi ih još malo pokapati maslinovim uljem i posuti naseckanim listićima bosiljka.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar