Kiflice gotove za 30 minuta.
Sastojci :
(za 16 komada manjih kiflica)
– 250 g pšeničnog brašna
– 125 g svežeg sira (kremastijeg, može i rikota)
– 1 jaje
– 50 ml maslinova ulja
– 50 ml mleka
– 3 kašičice praška za pecivo
– pola kašičice soli
– semenke za posipavanje
Priprema:
U dublju posudu pomešajte brašno s praškom za pecivo, dodajte so, izmešajte i dodajte sveži sir, pa sve još jednom dobro izmešajte.
U posudi odvojte belace (žumance ostavite za premazivanje), izlupajte ga viljuškom, zatim u posudici dodajte mleko i maslinovo ulje, pa dobro izmešajte.
Dodajte to u posudu s brašnom i sirom, pa rukama umesite glatko, mekano testo. Ako se testo lepi, dodajte još malo brašna.
Testo razvaljajte u krug (35×40). pa ga izrežite na 16 trouglova. Svaki trougao zarolajte od šireg dela prema užem (možete ih i puniti), pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Premažite žumancetom koje ste izmiešali sa kašikom mleka. Po želji pospite susamom, makom ili suncokretovim semenkama.
Ubacite u prethodno zagranu rernu na 180 stepeni pecite 25 do 30 minuta.
Kad kiflice izvadite iz rerne prekrijte ih krpom, a kad se ohlade, prebacite ih u u posudu sa poklopcem da zadrže svežinu.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!